Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Antivakser iz Italije pokušao izbjeći vakcinu sa lažnom rukom

Preuzmite sliku

Mnoge zemlje zahtijevaju od turista za ulazak u zemlju potvrdu o vakacinaciji, negativan PCR ili antigenski test. 

Ukoliko ste vakcinisani i imate covid potvrde putovanja vam uveliko mogu biti olakšavajuća, ali isto tako i možete prisustvovati brojnim društvenim aktivnosti. Iako se mnogi odluče za vakcinaciju, iam i onih koji drže stranu antivaksera. Na zanimljivu ideju je došao i antivakser iz Italije kada je prilikom vakcinacije donio silikonsku protetičku ruku.

Ovo se desilo se u centru za vakcinisanje u Bielli, gradu blizu Torina u sjevernoj regiji Piemont, a dogodilo se sedmicu nakon što je Italija objavila mjere koje zabranjuju nevakcinisanim niz društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti, piše Guardian.

Muškarac nakon što je potpisao formular, 50-godišnjak je sjeo i podigao rukav. Medicinska sestra u početku nije primjetila ništa neobično, ali kada je dodirnula ruka, shvatila je da nešto nije uredu. Zbog sumnje zamolila je muškarca da skine majicu i shvatila da je riječ zapravo o silikonskoj protetičkoj ruci.

“Boja ruke mi je izazvala sumnju i zato sam zamolila čovjeka da otkrije ostatak lijeve ruke. Bila je dobro napravljena, ali nije bila iste boje”, rekla je tehničarka koja je trebala aplicirati vakcinu Filippa Bua.

Muškarac koji je pokušao uraditi ovaj trik bit će optužen za prevaru

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,