Petak, 18. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Amerikanci dobili prvi kafić u kojem je dozvoljena konzumacija marihuane

Na zapadu Hollywooda Amerikanci su dobili prvi kafić u kojem je dozvoljena javna konzumacija marihuane.

Na stotine posjetilaca čekalo je prvi radni dan Lowell Cafea kako bi zauzeli svoje mjesto u dugoočekivanom lokalu.

Kafić od 240 mjesta otvoren je za sve starije od 21 godinu koji mogu naručiti različite vrste marihuane, jednako kao što bi naručili neko piće.

 • Pored standardnih smotanih canabis cigareta, mušterijama su dostupni i bongovi, lule i cijevi za konzumiranje marihuane. Naravno, na meniju se nalaze i piće i hrana.

  Iako u hrani koja se poslužuje nije ubačena marihuana, osoblje kafića će pojašnjavati posjetiteljima kako mogu kombinovati travu sa drugim proizvodima sa menija.

  Lowell Cafe otvorio je uzgajivač kanabisa Lowell Herb Co kojeg su podržali pjevačica Miley Cyrus, glumac Chris Rock te komičarka Sarah Silverman.

  Kafić ima zatvoreni i otvoreni dio sa ventilacijskim sistemom napredne tehnologije. Amerikanci uživaju u konzumiranju marihuane u privatnim kućama te na privatnim zabavama otkako je država počela dozvoljavati prodaju marihuane u rekreacione svrhe od januara 2018. godine.

  Lowell Cafe prvi je od osam kafića koji bi trebali biti otvoreni na zapadu Hollywooda, a u kojima će biti dozvoljena javna konzumacija trave.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje