Četvrtak, 20. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ambiciozan projekat: Spektakularni zeleni nebeski most povezuje četiri kule (FOTO)

Ambiciozan projekat, koji potpisuje kineska arhitektonska kompanija Aedas, predviđa zeleni nebeski most između kula koji formira trodimenzionalnu vertikalnu baštu, novi javni trg i mjesto susreta u milionskom gradu.

Novi projekat čine četiri kule različitih visina mješovite namjene u gradu Zhuai u Kini, koje izdvaja to što su povezane petljom, odnosno stazom koja se sastoji iz više nivoa koji povezuju ove konstrukcije i stvaraju „trodimenzionalni, vertikalni pejzaž”.

Dvije više kule koje se nalaze na sjeveroistoku i jugoistoku, koriste prednosti lokacije i okoline stvarajući „Grade-A“ (poslovni prostor). Dvije manje kule nalaze se između ovih premijum kula, dok se zelena petlja proteže duž njihovog vrha djelujući kao zanimljiv zeleni krov.

“Nebeski” most postiže nekoliko funkcija i rješava neke od početnih problema sa kojima se suočio projekat. Povezujući sve oblasti projekta, djeluje kao dinamičan, zeleni prostor za „promovisanje“ međusektorske komunikacije, integrišući četiri objekta u jednu cjelinu. Jedinstven po svojoj formi, stvara identitet koji će imati značajnu ulogu u razvoju grada i njegovom kretanju ka naprijed.

Ambiciozni projekat od 200.000 i više kvadratnih metara, sa sve maloprodajnim prostorom, otvorenim terasama i objektima za zabavu, bi po planu trebao da bude završen do 2022. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,