Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ambiciozan projekat: Spektakularni zeleni nebeski most povezuje četiri kule (FOTO)

Preuzmite sliku

Ambiciozan projekat, koji potpisuje kineska arhitektonska kompanija Aedas, predviđa zeleni nebeski most između kula koji formira trodimenzionalnu vertikalnu baštu, novi javni trg i mjesto susreta u milionskom gradu.

Novi projekat čine četiri kule različitih visina mješovite namjene u gradu Zhuai u Kini, koje izdvaja to što su povezane petljom, odnosno stazom koja se sastoji iz više nivoa koji povezuju ove konstrukcije i stvaraju „trodimenzionalni, vertikalni pejzaž”.

Dvije više kule koje se nalaze na sjeveroistoku i jugoistoku, koriste prednosti lokacije i okoline stvarajući „Grade-A“ (poslovni prostor). Dvije manje kule nalaze se između ovih premijum kula, dok se zelena petlja proteže duž njihovog vrha djelujući kao zanimljiv zeleni krov.

“Nebeski” most postiže nekoliko funkcija i rješava neke od početnih problema sa kojima se suočio projekat. Povezujući sve oblasti projekta, djeluje kao dinamičan, zeleni prostor za „promovisanje“ međusektorske komunikacije, integrišući četiri objekta u jednu cjelinu. Jedinstven po svojoj formi, stvara identitet koji će imati značajnu ulogu u razvoju grada i njegovom kretanju ka naprijed.

Ambiciozni projekat od 200.000 i više kvadratnih metara, sa sve maloprodajnim prostorom, otvorenim terasama i objektima za zabavu, bi po planu trebao da bude završen do 2022. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,