Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Amazon tuži influensere: Na poznatoj platformi prodavali Gucci, LV, Dior i lažnjake

Američke influencerice Kelly Fitzpatrick i Sabrina Kelly Krejci te još desetak njih ovih je dana tužio poznati online shop jer su na njegovim stranicama prodavale lažne modne dodatke

Amazon je tužio nekolicinu influencera koji su na njegovom sajtu prodavali lažne Gucci, Louis Vuitton i Dior torbe i kajševe, među njima su Kelly Fitzpatrick s Long Islanda u New Yorku te Sabrina Kelly-Krejci iz Beloita, Wisconsin.

Tužba, koja je u četvrtak podnesena američkom okružnom sudu za zapadni okrug Washingtona, također navodi 11 pojedinaca i kompanija sa sjedištem u SAD-u i Kini koji su krivotvorene predmete prodavali putem Amazona.

– Uključili smo se u kampanju protiv prodavanja lažnih proizvoda – naveo je Amazon u svojoj žalbi, piše  Daily Mail.

Biznis s lažnom robom izuzetno je unosan na svjetskoj bazi, no Amazon sada pokušava ući u trag pojedincima i kompanijama koje prodaju preko njihovih kanala.

Kelly Fitzpatrick reklamirala je svoje lažnjake na @styleeandgrace, računu koji je sada ugašen.

Link za kupnju proizvoda s Instagrama je vodio na Amazon, no fotografija proizvoda koji je tamo objavljena bila je drugačija. Svejedno, istražitelji su na taj način kupili desetak lažnjaka koje su influenceri reklamirali na Instagramu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , , , ,