Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ako vam je dosta peglanja, mogu vam pomoći samo dvije kocke leda

Preuzmite sliku

Izvršni direktor robne marke Laundry heap Deyan Dimitrov kaže kako većina odjeće iz mašine može izaći “kao popeglana”, ako u nju ubacite dvije, tri kockice leda.

“Toplina mašine otopiti će led i stvoriti paru koja će izravnati većinu nabora na odjeći”, kaže Dimitrov, a ako se pitate da li led u mašini stvarno tako djeluje, voditelji popularne američke dnevne emisije “Good Morning America” na YouTube su postavili i video s naslovom: “Roditelji, nemojte više peglati: Ovaj bi vam trik mogao promijeniti život!”

  • Ako planirate sami provjeriti kakva će vam odjeća biti nakon sušenja s ledom, korisnici roditeljskog portala Moms savjetuju još da mašinu nikako ne prepunite, jer će para najbolje djelovati na manjoj količini odjeće.

    Isto tako, odjeću bi nakon sušenja i prije slaganja trebali neko vrijeme ostaviti na vješalici, a trik je, kažu, idealan za sve one koji su uvijek u žurbi: pa kad se drugi put pola sata pred izlazak sjetite da baš želite nositi bluzu koja je još vlažna, isprobajte! (Radosarajevo.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,