Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Airbnb nudi 10 miliona dolara onima koji osmisle neobične kuće za iznajmljivanje

Preuzmite sliku

Od kućica na drveću do srednjovjekovnih zamkova, Airbnb je poznat po iznajmljivanju najistaknutijih nekretnina na svijetu.

Sada je kompanija pokrenula svoj OMG! Fond, koji će ukupno izdvojiti čak 10 miliona dolara za izgradnju “100 najluđih i najjedinstvenijih prijedloga za izgled nekretnine”.

Od 22. juna do 22. jula, arhitekte, dizajneri i svi oni koji imaju ideju o tome kako bi sa 100.000 dolara mogli da kreiraju spektakularnu kuću – mogu da se prijave na konkurs. Pobjednici, odnosno domaćini, dobiće grant za transformaciju svoje imovine u svoju viziju, koja će se, kad bude završena, naći u ponudi Airbnb-a u OMG! kategoriji hiperboličnih kućica.

Prijave će ocjenjivati proslavljeni arhitekta Koichi Takada, dizajnerka i modna ikona Iris Apfel, potpredsjednik Airbnb-a Bruce Vaughn i Kirstie Wolfe, Airbnb-ov host, koja iza sebe već ima nekoliko uspješnih OMG! izdanja, među kojima je i “krompir-hotel”.

OMG! Fond je možda odličan marketinški trik, ali i sjajna prilika za domaćine koji žele da poboljšaju i ulože u svoj dom za iznajmljivanje, istovremeno stvarajući mjesto koje bi moglo vrlo lako da postane viralno.

Jedina “caka” za dobijanje granta je što nekretninu koju ste prijavili ne smijete da izdajete ni na jednoj sličnoj platformi za iznajmljivanje u narednih godinu dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,