Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

95-godišnjak se probudio pred svoju sahranu

Preuzmite sliku

Devedestpetogodišnji djed, kako navode mediji u Indiji, probudio se usred priprema za svoju sahranu

Indijac Bud Ram Gujar (95) u Ražastanu u Indiji drhtao je i počeo da diše kada su ga članovi porodice polili vodom po grudima tokom tradicionalnog rituala prije sahrane 3. novembra

Doktor je proglasio čovjeka mrtvim nakon što se onesvijestio ranije tog dana, rekla je njegova porodica.

“Sveštenik je već počeo sa ritualima, berber je obrijao glave svih muškaraca u porodici. Pripremali smo se da okupamo tijelo kao običaj prije sahrane. Odjednom počeo je da diše i ustao. Ovo nije ništa drugo no čudo”, priča njegov sin Balu Ram.

Bud Ram Gujar rekao je porodici da je zaspao nakon jakih bolova u grudima i da je to zadnje čega se sjeća – potom “buđenje” pred sahranu.

Ovo nije prvi “mrtav” čovjek koji se oživio u Indiji. U martu ove godine čovjek koji je čuvan u mrtvačnici zapravo je bio živ. Patolog je naime primjetio da ima puls svega nekoliko trenutaka prije nego što je počeo da siječe njegovo tijelo. Muškarac je imao moždanu smrt i poslat je u drugu kliniku, prenose “Nezavisne novine”.

U junu 2018. godine slično se dogodilo u Južnoj Africi, kada je žena spašena iz hladnjače kada je radnik primjetio da i dalje diše. Proglašena je mrtvom poslije sudara automobila u kom je poginulo dvoje ljudi.

Iz Kine je takođe stigla vijest da se navodno mrtav čovjek probudio kada su ga radnici u mrtvačnici šminkali za sahranu. Njegova supruga primjetila je da mu se pomjera jedan ud. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,