Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

12 mjeseci u raju: Trik za privlačenje turista i nakon ljetne sezone

Preuzmite sliku

Na Barbadosu je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana koja obuhvaća čak 40 posto BDP-a.

Međutim otkako je zavladala pandemija koronavirusa, rajsko bijele pješčane plaže i pripadajući rezorti zjape prazni.

Da bi smanjili gubitke i povećali privrednu aktivnost na Barbadosu vlada je odlučila predložiti novi program.

 • I dok su Italija i Grčka smanjili cijene avionskih karata kako bi privukle turiste, a neka mjesta Meksiku nude besplatan hotelski smještaj, Barbados otvara mogućnost rada na daljinu s njihovih rajskih plaža u trajanju od 12 mjeseci.

  Službeni program još uvijek nije predstavljen, ali vjeruje se kako će donijeti razne pogodnosti za osobe koje su spremne zbog posla privremeno se preseliti u ovu otočnu karipsku državu.

  Barbadoška premijerka Mia Amor Mottley uvjerena je kako će dolazak novih osoba na privremeni rad privredno oporaviti zemlju.

 • Svjetske zdravstvene organizacije i dalje ne preporučuju putovanja koja nisu neophodna zbog bojazni od širenja virusa, ali valja istaknuti kako je Barbados bio među slabije pogođenim zemljama COVID-om 19. Prema statistici John Hopkins Universityja na Barbadosu je bilo zaraženo tek 98 osoba, od čega je 7 njih završilo s fatalnim posljedicama.

  Dakako, prije ulaska u državu trebat će se napraviti test na koronavirus kako bi se spriječilo širenje bolesti.

  Cipar je vjerovatno otišao najdalje u svojoj želji da privuče i zadrži turiste. Oni su obećali da će podmiriti troškove liječenja, hrane i smještaja za sve osobe koje bi se eventualno zarazile koronavirusom u zemlji. (punkufer.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,