Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zaradio milijarde na igrici, ali nikad nije bio nesretniji (FOTO)

Popularno

Markus Persson prodao je Microsoftu svoju videoigru Minecraft za 2,5 milijardi dolara i sada, kaže, nema razloga da ustaje iz kreveta i baš ga ništa više ne motiviše, piše N1.

Ovaj švedski programer proteklih je dana na Twitteru iživcirao mnoge zbog kuknjave i “užasa koji proživljava”.

 • igrica-minecraft
 • “Evo me na Ibizi. Partyjam s prijateljima i celebrityjima, mogu sve što poželim, ali nikad se nisam osjećao usamljenije”, napisao je Persson.

  Iako milioni širom svijeta obožavaju ovu igru i provode sate i sate igrajući Minecraft, njen kreator tvrdi da su mu milijarde koje je zaradio zapravo upropastile život.

 • zaradio-milijarde-na-igrici-ali-nikad-nije-bio-nesretniji-Markus-Persson0_2015_09_14
 • “Kada imate sve, problem je to što više nemate razloga da se trudite, a ljudska interakcija postane nemoguća zbog neravnoteže”, napisao je švedski programer niti godinu dana nakon što je postao milijarder.

  “Imao sam divnu curu, ali bilo ju je strah mene i ovog životnog stila pa je otišla s nekim ko je normalan. Kada sam u Švedskoj, samo sjedim gledajući svoj odraz u ogledalu, čekajući da prijatelji koji imaju posao ili porodicu nađu vremena za druženje”. Također, kaže, svi bivši zaposlenici s kojima je prije ima dobar odnos sada ga mrze.

 • zaradio-milijarde-na-igrici-ali-nikad-nije-bio-nesretniji-Markus-Persson1_2015_09_14
 • Ipak, njegovi problemi nisu naišli na odobravanje. Bjesnim sljedbenicima na Twitteru i nisu baš najbolje “legli” njegovi problemi pa se Persson na kraju izvinio: “Svima koji imaju stvarne probleme – izvinjavam se što sam skrenuo na sebe svu medijsku pažnju. Držte se!” (Tuzlanski.ba

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,