Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U BKC-u upriličeno potpisivanje ugovora za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2012. godinu

potpisivanje ugovora
Preuzmite sliku

Popularno

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona organizovalo je danas potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2012. godinu.

potpisivanje ugovora

Za sufinansiranje 156 projekata iz Budžeta Tuzlanskog kantona izdvojeno je oko1.037.664,00 KM. Vlada TK putem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK svake godine podržava aktivnosti iz oblasti sporta.

Svjesni smo da iznos sredstava koji smo ove godine planirali za ovu namjenu nije dovoljan kada se uzme u obzir kvalitet i broj projekata koji zaslužuju da budu podržani od strane Vlade Tuzlanskog kantona. Nadamo se da će sredstva koja smo danas dodijelili dobro doći nosiocima sportskih aktivnosti u realizaciji planiranih aktivnosti. Svakako nam je želja da Tuzlanski kanton, kada su u pitanju sportski rezultati, ponovo dobije značaj kakav je nekada imao˝”, kazala je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović.

Potpisivanju ugovora ispred Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta prisustvovali su: Jasminka Kurević, pomoćnik ministra za ekonomsko-finansijske poslove i Zlatko Dukić, pomoćnik ministra za kulturu i sport.

Predstavnici iz oblasti sporta koji su danas potpisali ugovore istakli su posebnu zahvalnost na prepoznavanju i podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK svake godine pružaju ovim institucijama u realizaciji njihovih projekata.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: