Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prijem učesnika Četvrtog međunarodnog festivala književnog i muzičkog stvaralaštva slijepih

MONKS 800x600
Preuzmite sliku

Popularno

U ime premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona, prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović primila je danas višečlanu delegaciju Četvrtog međunarodnog festivala književnog i umjetničkog stvaralaštva zemalja jugoistočne Evrope „Pjesma je naše svjetlo”, koju je predvodio Sakib Arapčić, predsjednik Saveza slijepih i slabovidih osoba Tuzlanskog kantona.

MONKS 800x600Tokom dužeg srdačnog razgovora, ministrica Avdibašić-Vuakdinović je gostima Tuzle i Tuzlanskog kantona zaželjela dobrodošlicu i podsjetila na to da Ministarstrvo obrazovanja, nauke, kiulture i sporta od prvog festivala podržava ovu manifestaciju, kao značajan događaj, ne samo u oblasti kulture.

U ime gostiju, Sakib Arapčić je izrazio zahvalnost Ministarstvu i Vladi, posebno stoga što je ova manifestacija svrstana u red kulturnih događaja od interesa za Tuzlanski kanton i što je finansijska i svaka druga podrška time praćena.

U perspektivi će ovaj festival, zavisno od uslova, biti proširen i na druge zemlje ovog dijela Evrope, ne samo na države koje su nastale na prostoru bivše Jugoslavije, rekli su gosti, među kojima su bili pjesnici iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: