Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Premijer vlade TK primio zlatne paraolimpijce iz Londona (FOTO / VIDEO)

paraolimpojci prijem1
Preuzmite sliku

Popularno

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci su na Paraolimpijskim igrama, koje su se održavale od 29. augusta do 9. septembra ove godine u Londonu, osvojivši zlatnu medalju, još jednom dokazali da su najbolji BiH tim.

paraolimpojci prijem1

Povodom toga, premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević primio je danas članove tima sa područja Tuzlanskog kantona.

Čestitajući im na osvojenom „zlatu”, premijer Čaušević je istakao da „ova selekcija zaslužuje našu kako finansijsku tako i moralnu podršku, jer oni su naš ponos i najbolji promotori Bosne i Hercegovine u sportu, te da je zadovoljstvo ugostiti ih”, te im u ime Vlade Tuzlanskog kantona obećao dalju podršku.

paraolimpojci prijem2

Bosanskohercegovački paraolimpijci su uložili maksimalne napore da ostvare najbolje rezultate. „Igrali smo rasterećeno i sa ciljem da uđemo u finale. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom“, istakli su članovi „zlatnog tima“, zahvalivši se premijeru Čauševiću i ministrici Avdibašić – Vukadinović na podršci.

Na današnjem prijemu članovi paraolimpijskog tima Bosne i Hercegovine su premijeru Čauševiću i ministrici Avdibašić Vukadinović prenjeli svoje utiske iz Londona. Prije svega bili su oduševnjeni samom organizacijom paraolimpijskih igara, kao i medisjkom podrškom koju su imali za vrijeme ovih igara. Posebno ih je dirnuo podatak da je na finalnoj utakmicu koju su igrali s Iranom dvorana kapaciteta oko 10.000 mjesta bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Takođe ih je prijatno iznenadila činjenica da su ih ljudi u Londonu prepoznavali i podzravljali dok je bilo i onih koji su se željeli fotografisati s njima.

paraolimpojci prijem

Ermin Jusufović je ispred tima uručio i skromne poklone istakavši kako je zadovoljstvo podijeliti radost zlatne medalje sa Premijerom i Ministricom.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: