Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona održao sastanak sa „Lotosicama”

lotosice1
Preuzmite sliku

Popularno

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, upriličio je 18.10.2012. godine sastanak sa menadžmentom „Lotosica” u Skupštini Tuzlanskog kantona, na kojem se upoznao sa njihovim radom i problemima sa kojima se susreću.

lotosice1Lotosice” – egzistiraju od 1997. godine kao udruženje, a od 2004. kao preduzeće koje okuplja i upošljava osobe sa invaliditetom.

Na kreativan i inovativan način odoljevaju raznim iskušenjima i samoodrživim projektima uspijevaju ostati konkurentni i prepoznatljivi ne samo na našem Kantonu, nego i šire. Trenutno upošljavaju 15 osoba po raznim osnovama sa visokim procentom invalidnosti, a kroz njihove edukativne centre prošlo je više stotina invalidnih osoba.

Glavni problem s kojim se trenutno susreću je dugoročno rješavanje problema smještaja.

Predsjednik Skupštine TK, Slađan Ilić, izrazio je zadovoljstvo načinom rada „Lotosica”, naglasio značaj postojanja preduzeća koje upošljava i osposobljava za razne vrste poslova osobe sa invaliditetom, te istakao da sve institucije vlasti trebaju uključiti i pomoći u rješavanju egzistencijalnih problema „Lotosica”. Jedan od konkretnih načina pomoći jeste korištenje njihovih proizvoda, a Skupština Tuzlanskog kantona će, u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, iskoristiti sve resurse i aktivno se uključiti u rješavanje njihovih problema.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: