Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Iz budžeta TK za studentske kredite izdvojeno 464.000 km

stuentski krediti
Preuzmite sliku

Popularno

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, danas je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli organizovalo potpisivanje ugovora za dodjelu studentskih kredita sa 374 studenta od prve do šeste godine studija u akademskoj 2012/2013. godini.

stuentski kreditiMinistarstvo je provelo postupak dodjele kredita redovnim studentima dodiplomskog studija, nakon provedenog konkursa i predviđenih kriterija. Na osnovu materijalnog položaja i socijalnog statusa, kredit dobilo je 259, a 115 studenata ga je dobilo na osnovu ostvarenog natprosječnog uspjeha u toku studija.

Prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović, ministrica obrazovanja nauke, kulture i sporta u Vladi TK, ovom prilikom je istakla: “Vlada Tuzlanskog kantona je iz Budžeta TK za 2012. godinu na poziciji Fond za kreditiranje studenata, planirala sredstva u iznosu od 464.000 KM, a iznos kredita pojedinačno po svakom studentu iznosi 1.200 KM, tako da smo kreditirali 374 studenta, po dva osnova.

Studentski kredit i te kako će dobro doći za veliku plejadu mladih koji su željni obrazovanja, te im želim da sretno i uspješno utroše ova sredstva na svoje obrazovanje.”

studenti tk

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: