Za sve one koji su uživali u čaši šampanjca na velikim visinama, do nedavno su možda smatrali da je svaki gutljaj pažljivo poslužen i iskorišten do posljednje kapi.
Svaka vrsta hrane i pića u avionima tokom leta poprilično je skupa, te se mnogi odluče ne poručiti ništa. S druge strane tu su i ljudi koji će uprkos cijenama poručiti i najskuplje proizvode.
Takav slučaj je i sa pićem, naročito šampanjcima koji su izrazito skupi. Ukoliko putnici ne popiju do kraja svoje piće, mnoge je zanimalo gdje isto završava. Da li se sipa sljedećim putnicima ili da li možda popije neko drugi česta su pitanja.
U videu, koji je izazvao lavinu reakcija na internetu, stjuardesa Adriana Kinch objašnjava da nakon svakog leta, neiskorišteni šampanjac, bez obzira na količinu, nikada ne završi u sljedećem letu, kako bi mnogi mogli da pretpostave.
"Danas ću vam reći jednu tajnu..", napisala je na snimci stjuardesa koja drži bocu šampanjca u avionu i zatim ga prosipa u odvod.
Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an
"Svi su me pitali koji se šampanjac poslužuje u poslovnoj klasi. Naravno, to su Moet & Chandon i Veuve Clicquot Yellow Label Brut, putnicima uvijek predstavljamo svježe otvoreni i pjenušavi šampanjac", napisala je u opisu videa.
"Na kraju svakog leta izlijemo sve otvorene boce šampanjca tako da se ne mogu koristiti za sljedeći let i otvaramo novu bocu prije nego što je poslužimo mušteriji", pojasnila je Adriana.