Samo joj je 17 godina, a zaradila je već 250 miliona dolara
Foto: Tuzlanski.ba

Uskoro došla na ideju da osnuje tvrtku koja će nakit relativno nepoznatih dizajnera prodavati na većem tržištu po nešto većoj cijeni

djevojka-lud1

Isabella Bella Weems samo je htjela rabljeni automobil za svoj 16-ti rođendan, no roditelji su joj rekli kako to mora sama zaraditi.

To je bilo prije tri godine, kad je Bella imala samo 14 godina. Roditelji Chrissy i Warren dodali su još kako bi bilo najbolje da djevojčica pokrene svoj mali posao te na taj način dođe do željenog automobila, piše Forbes.

Čini se kako je to bio najbolji savjet koji je ikad dobila. Uskoro došla na ideju da osnuje tvrtku koja će nakit relativno nepoznatih dizajnera prodavati na većem tržištu po nešto većoj cijeni od one koju su oni sami odredili. Tvrtku je nazvala Origami Owl, a od 2010., kad je nastala, do 2012. zaradila 24 miliona dolara. Do kraja ove godine očekuje se kako će taj profit narasti na nevjerojatnih 250 miliona dolara, prenosi Index.hr

"Počela sam istraživati", rekla je Weems koja se odmah uhvatila posla i zamolila roditelje da joj daju njenih 350 dolara koje je zaradila čuvanjem djece, a roditelji su joj dodali još toliko. Tim je novcem kupila materijal i izradila svoje prve medaljone koje je počela prodavati svojim prijateljima i njihovim poznanicima. Krug kupaca počeo se uskoro širiti, a već je potkraj 2010. godine otvorila štand u lokalnom shopping centru.