Fotografija ćevapa iz Tuzle, objavljena na društvenoj mreži X izazvala je brojne reakcije korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Fotografija tuzlanskih ćevapa izazvala niz reakcija na X-u: ''Ovo je gastroposebnost Tuzle''
Foto: Adis Nadarević | X.com | Ćevapi u Tuzli

U nekim tuzlanskim ćevabdžinicama moguće je naručiti ćevape u tanjiru, prelivene toplim mesnim poljevom. Specifičan je to običaj koji se prenosi godinama, a za mnoge Tuzlake upravo to predstavlja "pravu porciju".

Ipak, za one koji se prvi put susreću to je neobičan prizor.

''Kakav je ovo sos, preliv, to jos nisam vidio sa ćevapima. Izgleda dobro. Bio sam, ali jeo klasične ćevape'', jedan je od komentara na objavu  freelance autora i savjetnika u odnosima s javnošću Adisa Nadarevića koji je uz simpatičan opis ''Biti u Tuzli a ne srknuti ćevap... '' i fotografiju izazvao lavinu reakcija.

Da bi korisnicima objasnio o čemu se radi, Nadarević je napisao da je riječ o ćevapima sa mesnim poljevom koji su, prema njegovom mišljenju, gastronomska posebnost Tuzle.

Mišljenja korisnika X-a su podijeljena. Mnogi kažu i da je ovo ''skrnavljenje'' ćevapa, te da neke stvari ''ne treba raditi sa hranom''.

''Za ovo treba nekog tužiti'', našalio se neko aludirajući na to da je ovim narušen tradicionalni recept za ćevape.

Ipak, oni koji su probali ćevape na ovaj način stali su odbranu kazavši da je ovo receptura decenijskog specijalitea zbog kojeg mnogi maksuz posjete grad soli.