Amerikanac pijan upao u zoološki vrt i na smrt prebio majmuna
Foto: Tuzlanski.ba

Prema navodima optužnice, Watkins je nakon neumjerenog pijančenja sa jednim prijateljem u gradskim barovima, došao na originalnu ideju da provali u zoološki vrt i ukrasti majmuna.

pretukao-majmuna

Michael Watkins (22) iz Vajser u Idahu (SAD), otac sedmomjesečnog sina, osuđen je na jednogodišnji program preodgoja u državnom zatvoru, jer je u pijanom stanju upao u zoološki vrt Boa i na smrt prebio jednog od dva tamošnja majmuna vrste patas.

Pošto se uspješno izborio sa bravom i ušao u kavez za primate, uspio je da jednog od patas majmuna smota u svoju jaknu, i pokušao je da ga tako zamotanog prebaci preko ograde.

Životinja je, međutim, pružala otpor, oslobodila se jakne i počela bježati, a Watkins je u jurnjavi za njom izgubio kontrolu, pa je majmuna, kad ga je konačno stigao, motkom i nogama izudarao po glavi i gornjem dijelu tijela, da bi zatim otišao i ostavio ga da od zadobijenih povreda ugine.

S obzirom na upornost i surovost koju je u ovoj potjeri pokazao, sudac je bio odlučan unameri da ga osudi na mjeru preodgoja u zatvorskoj ustanovi, mada je branitelj inzistirao da kazna bude uvjetna, uz tvrdnju da će Watkins biti dovljno kažnjen već i time što će među sugrađanima ostati upamćen kao "čovjek koji je ubio majmuna". (Trojka.rs)