Tuzlanski.ba nagrađuje: Silicone Soul u Clubu Palma, osvojite ulaznice!
Foto: Tuzlanski.ba

Imena sretnih dobitnika objavljujemo u Srijedu (04.12) u 21.00 sat!

silikoonci3

Polako ali sigurno, Audiorevija u klubu Palma raste u respektabilan dance muzički projekat u regiji. Nakon sjajnih gostovanja, ali i nastupa domaćih DJ-a, slijedi i naredno, spektakularno - SILICONE SOUL!

Od prvoga pojavljivanja na Soma Recordsu 1998. godine, DJ/producentski duo Craig Morrison i Graeme Reedie, poznati kao Silicone Soul, zauzeli su posebno mjesto na napučenom području elektronske plesne muzike, uglavnom zbog kvalitete njihove produkcije, konstantnog razvoja i urođenoga razumijevanja. Silicone Soul je savršeno ime za opisati način na koji su oblikovali svaki zvučni uzorak iz njihovih studijskih strojeva, davajući najveću pažnju i emociju, ne prateći trendove, već prativši svoju strast i instinkt koji ih je doveo do uspjeha kao što je polučio hit "Right On".

Osim komercijalnog uspjeha navedenog house klasika, Silikonci su sretni spoznajom da se sjajno snalaze i u underground krugovima, producirajući i svirajući alternativniju, melodičnu teksturu koja odlično gravitira između raznih podžanrova housea, od deepa i techa do euforičnih i progresivnih elemenata. S punk pristupom u elektronskom svijetu Silicone Soul izdaju četiri albuma i brojna EP izdanja na Soma Recordsu te četiri kompilacije za razne izdavačke kuće, među kojima je i njihova Darkroom Dubs, te postaju jedan od produktivnijih house projekata uopće. Njihovi internacionalni nastupi po svim uglovima planete dovode ih do priznanja i etabliranosti od strane svjetske populacije, ali priznanja i na britanskom otočju, dobivši nekoliko nominacija za najbolje DJ-e putem časopisa kao što je DJMag 2009. godine.

PRETPRODAJA ULAZNICA (CD SHOP MIDO): 8KM - NA DAN EVENT-a: 10 KM

TUZLANSKI.BA NAGRAĐUJE SA 5x2 ULAZNICE:

1. Podijelite/Share najavni članak na svoje Facebook profile

2. U komentarima članka napišite: "Subota, 7. decembar, Silikonci - Club Palma!"

3. Imena sretnih dobitnika objavljujemo u Srijedu (04.12) u 21.00 sat!