Foto: Tuzlanski.ba

Obilježavanje 2. oktobra "Dan oslobođenja Tuzle" 1943 - 2103

najava-koncerta

Dan oslobođenja Tuzle, drugi oktobar, jedan je od najznačajnijih historijskih datuma za građane Tuzle. U Drugom svjetskom ratu Tuzla je bila centar sjeveroistočne Bosne i centar Tuzlanskog sreza, ali je isto tako bila i važan industrijski centar od čijih je proizvoda zavisila fašistička Njemačka. Tim povodom danas će biti upriličeno niz aktivnosti kako bi se obilježio ovaj značajan datum.

U povodu obilježavanja 2. oktobra - Dana oslobođenja Tuzle, delegacija Općine Tuzla, Vlade TK i drugi, danas će položiti cvijeće i vijence na spomen obilježja antifašističkim borcima 1941.-1945., antifašističkim braniocima 1992.-1995. i na groblje civilnih žrtava stradalih na Kapiji 25.5.1995. , kako bi odali poštovanje svim žrtvama i poginulim borcima.

koncert-2-oktobar

U Bosanskom kulturnom centru u 13.00 sati će biti upriličena Izložba Muzeja istočne Bosne „Slobodna Tuzla". Svečana sjednica Općinskog vijeća Tuzla zakazana je za 14.00 sati.

Koncertom na Trgu Slobode u 20.00 sati brojne građane Tuzle će zabaviti ikona narodne muzike Halid Bešlić i grupa Crvena jabuka, muzički program će upotpuniti i Tuzlanski združeni horovi  pod dirigentskom palicom prof. Čestmira Dušeka. (Tuzlanski.ba)