Foto: Tuzlanski.ba

Za volanom je bio Alen Ljaljić zvani Cile, ranije osuđivan zbog zloupotrebe droge, dok se na suvozačevom mjestu nalazio uposlenik MUP-a TK

tuzla-prevrtanje-9

Južna saobraćajnica u Tuzli, posebno na dijelu kod glavne autobuske stanice, je mjesto gdje se skoro svakodnevno dešavaju saobraćajne nezgode. Na ovom dijelu puta često je izražena neprilagođena brzina vozača. Prizor koje je ekipa RTV Slon zatekla jutros u parku kod BKC TK dovoljno govori da se u toku noći, u Ul.Bosne srebrene, desilo nešto strašno a potvrda tome je i sam prizor na fotografijama.

tuzla-prevrtanje-3vozilo-park-bkc

Provjerom u MUP-u TK potvrđeno je da je, jutros u 02:40 sati, putničko motorno vozilo „Passat" , usljed velike brzine, sletilo s puta u obližnji park i prevnulo se na krov. Za volanom je bio tridesetsedmogodišnji  Alen Ljaljić zvani Cile, ranije osuđivan zbog zloupotrebe droge dok se na suvozačevom mjestu nalazio uposlenik MUP-a TK Refik Isanović, u čijem vlasništvu je i automobil.  Nakon ukazane liječničke pomoći, obojici su konstatovane lakše tjelesne povrede, a na vozilu je pričinjena znatna materijalna šteta- potvrdio je dežurni službenik MUP-a TK.

tuzla-prevrtanje-1

Moramo naglasiti da je vozilo prilikom slijetanja prešlo trotoar, te izvalilo željeznu konstrukciju za reklame, te se prevrnulo 20-tak metara dalje. Sreća u nesreći je , da tom prilikom, nije bilo pješaka na pomenutoj dionici , jer bi sigurno bili „pokošeni „. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a povrijeđeni su, kako saznajemo, bili u alkoholiziranom stanju. (Foto: Avaz)