Tuzla: Na Trgu Slobode počeo Prednovogodišnji sajam (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Počelo novogodišnje zagrijavanje!

sajam-tuzla

Lijepo vrijeme i Prednovogodišnji sajam na otvorenom koji se po prvi puta organizuje u Tuzli na Trgu Slobode, izmamili su brojne Tuzlake napolje. Zvanično otvorenim sajam je proglasio načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović koji je kazao da se slični sajmovi organizuju u velikim gradovima širom svijeta i da vjeruje da će Novogodišnji sajam na Trgu Slobode postati tradicija ovog grada.

Nakon zvaničnog proglašenja sajma otvorenim, uslijedio je i prigodan kulturno-muzički program. Svoje raspoloženje građani Tuzle popravili su konzumacijom brojnih prehrambenih proizvoda poput pekarskih proizvoda, proizvoda od meda, kuhanog vina, toplog čaja, raznovrsnih poslastica, slatkiša, kolača, a pažnju su privukli i raznovrsni suveniri, zanimljivi novogodišnji ukrasi, kao i štandovi sa knjigama.

Već sutra, drugog dana sajma, posjetitelje očekuje i bogat kulturno zabavni program, a samo za djecu se priprema tradicionalna "Dječja Nova godina", nastupi klovnova, muzičkih orkestara i plesnih grupa, uz dodjelu paketića i slatkiša...

Djeca će imati priliku i da uživaju u vožnji vozićem i besplatnom klizanju! Zabavni program obilježavanja Dječije Nove godine održati će se u sa početkom u 12.00 sati.

Organizatori prvog Novogodišnjeg sajma na otvorenom su Općina Tuzla i Opšte udruženje samostalnih privrednika Tuzla, uz podršku Ministarstva razvoja i poduzetništva TK, javnih preduzeća "Saobraćaj i komunikacije", "Pannonica" i "Komunalac" i Javne ustanove "Dom mladih" Tuzla.

Radno vrijeme Sajma je od 11,00 do 21,00 sat, osim 31. decembra, kada će Sajam raditi od 9,00 do 14,00 sati.

A kakva je atmosfera danas bila na Trgu Slobode, mogli ste pogledati u našem video prilogu. (Tuzlanski.ba)