Tuzla: Javni WC za gledanje, obližnji zid za vršenje nužde!? (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Godinama je većina sugrađana bila složna oko jednog nedostatka u našem gradu, a on je glasio: „Tuzli treba WC koji a da nije Toi-Toi".

wc-staronja-pisha

Nekoliko proteklih godina na brojnim lokacijama u užoj gradskoj jezgri postavljene su WC kabine, popularne: „Toi-Toi". Za veoma kratko vrijeme njihova svrha je postala: „Mjesto iza kojeg se možete sakriti dok vršite nuždu". Iako su bili redovno održavani te veliki broj njih prilično uredan ipak nisu mogli zadovoljiti potrebu brojnih sugrađana, naročito turista kao i onih starijih i ozbiljnijih prolaznika i šetača.

Zbog svega navedenog prijatno smo se iznenadili kada smo prošle godine vidjeli da se u sklopu rekonstrukcije Centralnog gradskog parka gradi sasvim novi i moderni javni WC.

Lokacija u centru grada uz izgled koji se u poptunosti uklopio u novi ambijent Centralnog gradskog parka itekako je bio pohvalan poduhvat gradskih vlasti, obzirom da su uklonjene WC kabine koje izgledom ne priliče mjestu poput gradskog parka.

Međutim, iako je rekonstrukcija Centralnog gradskog parka davno završena, a javni WC u potpunosti izgrađen, isti još uvijek nije dostupan građanima na upotrebu.

Upravo iz tog razloga i ova paradoksalna fotografija koju vam donosimo u prilogu. Obližnji zid sa grafitima služi za malu nuždu, a novi javni WC za gledanje, iako bi po samoj prirodi i sadržaju trebalo biti upravo suprotno.

Tuzlanski.ba

HTML Online Editor Sample