U mračnom, često razuzdanom govoru koji je trajao duže od sat vremena, gospodin Trump eskalirao je svoje napade na Kamalu Harris.

Žestok govor Trumpa: Kamala Harris je poremećena, ona je mentalni invalid
Foto: Donald Trump (Instagram) | Donald Trump

Dan nakon što je potpredsjednica Kamala Harris posjetila južnu granicu i obećala da će razbiti azil i pojačati sigurnost, bivši predsjednik Donald Trump pokrenuo je niz oštrih ličnih napada na nju na mitingu u subotu, izražavajući prezir prema njenoj inteligenciji i nazivajući je "mentalnim invaliditetom". 

U mračnom, često razuzdanom govoru koji je trajao duže od sat vremena, gospodin Trump, čiji su ga savjetnici pozvali da se fokusira na pitanja politike, a ne na lične napade, posebno je eskalirao svoje napade na gospođu Haris, piše New York Times.

Gospodin Trump, koji je često dovodio u pitanje mentalne sposobnosti predsjednika Bidena, rekao je pristalicama na skupu u Prairie du Chien, Wis., da je „Joe Biden postao mentalno oštećen; Kamala je rođena takva.”

Gospodin Trump je zatim povezao gospođu Haris sa graničnom politikom Bajdenove administracije, dodajući: “A ako razmislite o tome, samo je mentalno invalidna osoba mogla dozvoliti da se ovo dogodi našoj zemlji.” Kasnije je njene izjave na granici u petak kritizirao kao "sranje". 

Gospodin Trump, koji je stajao okružen posterima imigranata bez dokumenata optuženih za nasilne zločine, napao je gospođu Harris da je politički oportunista. I tvrdio je da ona snosi odgovornost za migrante koji su ilegalno ušli u zemlju i počinili zločine.

"Ona je katastrofa", rekao je gospodin Trump. „A ona nikada neće učiniti ništa za granicu, a sada nije ni htela da bude oštra, osim što su njeni brojevi u anketama padali.”