U Njemačkoj 15-godišnjakinja iz BiH oteta i silovana, policija traga za osumnjičenima
Foto: Tuzlanski.ba

Tinejdžerica u dobi od 15 godina, porijeklom iz BiH, oteta je i silovana u Gelsenkirchenu u Njemačkoj, javlja Bild.

Silovala su je dvojica maskiranih muškaraca.

Djevojka je u srijedu navečer prijavila otmicu i silovanje policiji u Essenu. Nakon škole je oko podne, stajala na autobusnoj stanici i čekala prijateljicu, kada joj je prišao bijeli kombi.

"Tada se pored nje zaustavio bijeli kombi iz kojeg su izašla dvojica muškaraca i natjerali je da uđe u auto," izjavio je poilcijski glasnogovornik.

Iz kombija su izašli maskirani muškarci koji su 15-godišnjakinju uvukli u vozilo i odvezli u nepoznatom smjeru. Tinejdžerica je u prijavi navela da su ju muškarci odvezli u kuću na nepoznatoj lokaciji te je tamo silovali.

Drugi vozači primijetili bijeli kombi

Nakon nekog vremena su tinejdžericu odvezli u Essen i izbacili na ulici. Djevojka kaže da su otmičari bili odjeveni u crno i da su na glavi imali maske.

Kako je navela, primijetila je da su govorili njemački, ali s arapskim naglaskom. Kazala je i da su brzo vozili te da su nekoliko puta skoro izazvali sudar.

Njene tvrdnje potvrdio je glasnogovornik policije koji je kazao da su drugi vozači na opisanoj trasi primijetili bijeli kombi koji je vozio izvan svih ograničenja brzine.

Policija traga za mogućim svjedocima koji su bili na autobusnoj stanici Horst i za osobama koje su vidjele bijeli kombi u Essenu ili u Gelsenkirchenu, piše Bild.