Redovi postat će prošlost: U Njemačkoj otvorena nova vrsta supermarketa
Foto: Tuzlanski.ba

U trgovinu ulazite prijavom kroz aplikaciju. Uzimate što vam treba s polica i kupovina je gotova – možete ići. Naknadno se plaća brzo, putem mobitela, jer su kamere i senzori snimili što stavljate u torbu.

Tako je u Münchenu, u prvom supermarketu bez kase, koji je otvorila njemačka trgovačka firma Rewe. Ovo je, objavila je firma njezin prvi potpuno autonomni supermarket, piše fenix-magazin

Prethodno je Rewe isprobao tehniku ​​u dvije hibridne trgovine – koje također imaju kase – u Berlinu i Kölnu. U probnoj je fazi i supermarket u Münchenu pa Rewe za sada ne štedi na osoblju.

Trgovine bez kase testiraju i drugi trgovački lanci, rekao je Frank Horst iz Instituta za istraživanje trgovine (EHI) u Kölnu. Uglavnom su to manje trgovine. Pa, Reweov supermarket u Münchenu ima nešto manje od 300 kvadratnih metara. Ostaje za vidjeti, rekao je Horst, kako će se koncept svidjeti kupcima.

Prvi kupac u Münchenu u srijedu, na dan otvorenja, bio je bavarski ministar gospodarstva Hubert Aiwanger. Sretan je, kaže, što je Rewe odabrao München.

Ako plan uspije, redovi na blagajnama postat će prošlost, rekao je Aiwanger.