Foto: Tuzlanski.ba

Radi se o konceptu pronalaženja osoba koje vam se sviđaju i koje ste negdje ugledali, a ne znate zapravo ko su.

spotted"Vidio si nekoga ko ti se sviđa ali ne znaš mu ime? Javi se nama i mi ćemo anonimno objaviti tvoju poruku. (Ili pak želiš nasmijati prijatelja lažnom porukom? Može i to, uz smijeh se ispitni rokovi lakše podnose)", piše u opisu Facebook stranice koja je za kratko vrijeme postala pravi hit među mladima u našem gradu.

Spotted je najnoviji Facebook kutak, koji je za kratko vrijeme veliki broj tuzlanske mladeži, pretežno studenata zalijepio za tu društvenu mrežu. Radi se o konceptu pronalaženja osoba koje vam se sviđaju i koje ste negdje ugledali, a ne znate zapravo ko su.

"Spotted" je postao pravi hit među mladima širom svijeta, traže se osobe koje su viđene u biblotekama, metrou, autobuskim stanicama. U Hrvatskoj je osnovano nekoliko grupa, za svaki univerzitet ili fakultet, a nazivi su tipa Spotted: Univerzitet u Osijeku, Rijeci, Zagrebu i sl. Ako vam je neko "zapao" za oko, a ne biste željeli da baš svi znaju da vam se ta osoba sviđa, Spotted je mjesto za vas. Nakon što je ovaj fenomen zaludio Hrvatske studente, brzo se proširio i u BiH, pa tako su nastale stranice: Spotted Mostar, Spotted Sarajevo a nedavno i Spotted Tuzla.

"Djevojka naranđaste cickave kose , vidjena ispred PMF-a , nekad bude u Omegi i u Slobodi sam je jednom vidio , oko 175cm visoka, help me"

"Četiri djevojke, stalno izlaze u Vivu, jako lijepe, tamnije kose, jedna od njih je karakteristična po mladežu, dvije su visočije, a dvije malo sitnije, čuo sam da studiraju farmaciju, da li ne neko molim vas može reći kako se zovu, zanima mene i drugove?"

Samo su neki od oglasa na Spotted Tuzla, koji za samo nekoliko dana od osnivanja već broji više od 2.000 članova, a pojedini šaljivi komentari na oglase sigurno vam mogu uljepšati dan.

spoted tz31

Glavna karakteristika za gotovo sve "Spotted" stranice jeste da broj "lajkova" iz dana u dan vrtoglavo raste, pa tako recimo već par dana nakon osnivanja na stranicama ih ima nekoliko hiljada, 6 hiljada u Splitu, zatim 14 hiljada u Zagrebu i td...

"Talking about this" na stranicama ovakvog tipa je izuzetno visok, što znači da se dnevno priključuje sve više studenata i drugih zainteresovanih a interakcija je prilično velika, informacije o osobi koja se traži veoma se brzo šire...

Tuzlanski.ba