Rodrigo, umjetnik sa "psećom glavom": Pogledajte sve njegove bizarne egzibicije (FOTO/VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

 U pitanju je Rodrigo, čovjek čije će vas dosadašnje umjetničke postavke i egzibicije ostaviti bez teksta

brazilac-ludi1

Rodrigo Braga je konceptualni umjetnik koji živi i radi u Rio de Janeiru. Njegovi radovi i postavke nastale su kao težnja da dematerijalizira predmet umjetničkog djelovanja, da korištenjem netradicionalnih umjetničkih postupaka i materijala objasni idejni sadržaj koji prethodi djelu ili je u njemu sadržan.

Rodrigo kao i njemu slični umjetnici radikalno su proširili područje umjetničkog stvaralaštva, zadržali su stalan kritički stav prema tradicionalnim umjetničkim i kulturnim vrijednostima.

Nerijetko su njegove postavke bile na udaru javnosti, kritikovane i ismijavane a u medijima su ga predstavljali u raznim izdanjima od genijalnog umjetnika do apsolutnog ludaka. 

Vijest koja je danas odjeknula Evropom je "čovjek koji je na svoju glavu prišio glavu psa", nije u pitanju ni prva ni posljednja vijest koju objave renomirani svjetski medij, a ista se brzinom svjetlosti počne širiti društvenim mrežama. Nakon, što je utvrđen identitet čovjeka-psa, sve je postalo jasno, u pitanju je Rodrigo, a pseća glava jedna izuzetno dobra i uvjerljiva foto montaža, Rodrigo je čovjek čije će vas dosadašnje umjetničke postavke i egzibicije ostaviti bez teksta. (Tuzlanski.ba)

{igallery id="7199" cid="342" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="20"}

podijeli12