Reportaža o Nazifu Mujiću u konkurenciji za video mjeseca u Turskoj (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Glasanje u okviru izbora za fotografiju i video mjeseca februara trajat će do petog marta.

nazif-turska1

OVDJE GLASAJTE ZA VIDEO PRILOG O NAZIFU MUJIĆU (Nakon pokretanja priloga donji lijevi ugao "Vote")

Agencija Anadolija pokrenula je izbor za fotografiju i video mjeseca, a glasanjem će biti obuhvaćeni vizuelni sadržaji koje su zabilježili snimatelji i fotoreporteri AA, a koji su obilježili protekli mjesec u Turskoj i svijetu.

Reportaža ekipe AA o Nazifu Mujiću, osvajaču nagrade Srebrni medvjed na ovogidšnjem Berlinaleu, u konkurenciji je za najbolji video mjeseca februara.

U kategoriji vijesti nalaze se fotografije autora Ali Atmaca poda naslovom "Žestoka borba", Mohameda Hossama ''Turska, prijatelj Egipta'', Durmuas Gencaa ''Oranice pod vodom'', Issama Rimawija ''Borba Palestinaca'' i Evrima Aydina ''Kancelar''.

U kategoriji "Život" u konkurenciji su se našle fotografije Atilgana Ozdila pod naslovom ''Drama u Maliju'', Bulenta Ersoza ''Munja u Canakkaleu'', Daniela Graetzera ''Festival Kumbh Mela'', Erhana Sevenlera ''Godišnjica revolucije'' i Dilek Mermer ''Ostavljeni tigar Koko Cango".

U kategoriji najboljih videozapisa našli su se videozapis autora Alaa Amina pod nazivom ''Napad cipelom'', Sedata Koklua ''Strast za nogometom", Mutlua Soyuçoka ''Koko Cango'', Tolge Ciplaka ''Zakletva premijera", Alija Ballija ''Odani pas'', Edina Busuladžića ''Nagrađeni berač željeza'' i Cema Gencoa ''Poslije napada''.

Fotografije i snimci koji su obilježili mjesec februar dostupni su posjetiteljima stranica na turskom, arapskom i engleskom jeziku, a posjetitelji internet stranica AA biraju između deset fotografija, po pet u kategorijama "život" i "press", te između sedam video zapisa zabilježenih tokom prethodnog mjeseca.

Glasanje za fotografiju i video mjeseca omogućeno je putem internet stranica agencije Anadolija, na turskom, engleskom i arapskom jeziku.

Glasanje u okviru izbora za fotografiju i video mjeseca februara trajat će do petog marta.

Anadolija / Tuzlanski.ba