Srbija: Kralj "dječje mafije", ima 15 godina i 90 krivičnih djela
Foto: Tuzlanski.ba

Prema zvaničnoj statistici u Novom Sadu se u prosjeku dnevno počini preko 38 krivičnih djela.

djecak-delikvent

Novi Sad je, prema posljednjim događajima, centar maloljetničkog kriminala u Srbiji. A nekrunisani šef "dečije mafije" u ovom gradu je S.S. koji ima punih petnaest godina i do sada iza sebe ima više od 90 krivičnih djela.

Do sada je protiv njega podnesena 51 krivična prijava, ali je dosije ovog nasilnika koji je obijao automobile, pljačkao, nožem nasrtao na svoje vršnjake i otimao novac, mnogo bogatiji. Ovaj broj prijava donosi se samo, a period kada je S.S. napunio 14 godina, kada je policija protiv njega mogla da podnese prijave. On je par godina prije toga već ozbiljno zagazio u kriminal, tako da policija vjeruje da je S.S. do sada počinio oko 90 krivičnih djela.

"Policija u pojedinim slučajevima može da djeluje preventivno, što i činimo, ali ona je prvenstveno regresivni organ. Sam detalj da među njima ima maloljetnika koji iza sebe imaju 50,60 krivičnih djela najbolji je pokazatelj da je u pitanju vaspitni propust, gdje su prvenstveno zakazale porodice i institucije. Policija ne može da vaspitava ničije dijete", rekao je Stevan krstić, načelnik policije u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da očigledno postoji jedna populacija koja nema nikakav strah od bilo kakvih sankcija i ne preza od bilo čega.

Prema zvaničnoj statistici u Novom Sadu se u prosjeku dnevno počini preko 38 krivičnih djela. Također, Novi Sad gubi bitku i sa navijačkim klanovima koji se učestalo bore za prevlast nad teritorijama za dilovanje narkotika. (pressonline.rs)