Policija školi donirala opremu za uzgoj marihuane
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što su dovršili istragu te osumnjičenom uzeli i uništili marihuanu koju je uzgojio za preprodaju, policija je odlučila uređaje i opremu koju je koristio donirati slavonskobrodskoj srednjoj školi, čiji će je učenici koristiti u sklopu praktičnih aktivnosti u staklenicima i plastenicima.

Iz brodsko-posavske policije su danas saopćili kako su, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičenom uz uzgojenu marihuanu oduzeli i razne uređaje te daljnje postupanje prepustili Općinskom sudu koji je naložio uništenje droge, što je i učinjeno.

Sud odobrio donaciju opreme

Budući da su se na popisu za uništenje nalazili i električni uređaji te oprema koji se mogu nabaviti u redovnoj prodaji (LED lampe, ventilatori, sijalice, mjerači vlage i temperature te drugi uređaji koji se mogu koristiti i u brojne legalne svrhe), policijski kriminalisti predložili su sudu da se doniraju Srednjoj školi Matija Antun Reljković.

Temeljem tog prijedloga, Općinski sud je donio rješenje kojim se spomenutoj školi imaju donirati 12 LED lampi, četiri sijalice, pet ventilatora, ovlaživač zraka, grijalica, PVC račva s ugrađenim filterom zraka te digitalni mjerač temperature i vlage, za što je ovlastio brodsko-posavsku Policijsku upravu.

Voditelj Službe kriminalističke policije Dražen Puljko potom je navedene uređaje i opremu predao direktorici škole Mariji Tomić.

U policiji ističu kako se radi o funkcionalnim predmetima i opremi koji se mogu legalno koristiti te ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti srednje škole, a koje će učenici moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe, kao i u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim staklenicima i plastenicima.

Jedina poljoprivredna škola u tom dijelu Posavine

Inače, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića djeluje u kontinuitetu od 1959. godine, a od tada do danas jedina je poljoprivredna škola u tom dijelu Posavine i Brodsko-posavske županije.

Škola je u drugoj polovici prošlog stoljeća djelovala kao Poljoprivredno-tehnička škola, a potom prerasta u Školski poljoprivredno-prehrambeni centar s pripremnom fazom i završnim dijelom.

Devedesetih godina postaje Srednja škola s tri samostalne pedagoške jedinice (Poljoprivredno-tehnička škola, poljoprivreda i šumarstvo, zatim Veterinarska škola te Kemijska škola (kemija, ekologija, prehrana, geodezija), a takav je oblik zadržala do danas. (Agencije)