Neprekidan nadzor: Aleksića strogo paze čuvari kako njegovu bezbjednost ne bi narušili drugi pritvorenici
Foto: Tuzlanski.ba

Učitelj glume Miroslav Aleksić (69), koji je osumnjičen da je silovao i seksualno uznemiravao nekoliko svojih učenica, pod neprekidnim je nadzorom čuvara u Centralnom zatvoru, kako mu bezbijednost, od strane drugih pritvorenika ne bi bila ugrožena.

Aleksić se u pritvorskoj jedinici CZ nalazi od hapšenja, a protiv njega Više tužilaštvo vodi istragu nakon što su ga glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić javno optužile da ih je napastvovao dok su kao maloljetnice pohađale njegovu školu "Stvar srca". Kako portal Nova.rs saznaje od dobro obaviještenog izvora iz CZ, Aleksić dosad nije pravio nikakve probleme u pritvoru, redovno ga posjećuje advokat, a dobija i pakete sa osnovnim potrebštinama.

Čuvari strogo vode računa da mu bezbijednost ne bude narušana nijednog trenutka, odnosno da što manje dolazi u kontak sa drugim pritvorenicima koji bi mogli da ga napadnu iz odmazde zbog svih teški optužbi koje mu se stavljaju na teret.

Protiv Aleksića su dosad, pored Radulović i Ilinčić svjedočile još tri djevojke, a do kraja sedmice trebalo bi da bude ispitana još jedna žrtva.

“Tužilaštvo Aleksića tereti za napastvovanje šest djevojka, a ova koja će krajem sedmice dati iskaz je posljednja koja je potpisnik krivične prijave. Policija je u međuvremenu obavila još nekoliko saslušanja, ali zasad nije poznato da li će se prijava protiv Aleksića proširivati sa još nekim imenima, odnosno da li će ga teretiti više od šest djevojaka.

U među vremenu saslušani i neki svjedoci, a sljedeće sedmice će biti poznato da li će Aleksićeva supruga, profesorica na FDU Biljana Mašić dobiti poziv za saslušanje.

“Po zakonu ona ima pravo da ne svjedoči jer je u braku sa osumnjičen, a da li će tužilac uopšte pokušati da je sasluša, biće poznato naredne sedmice.”

Podsjetimo, za slučaj, koji je duboko potresao srpsku javnost, saznalo se nakon što je glumica Milena Radulović istupila i javno ispričala šta je pretrpjela od Aleksića. Ona je u tužilaštvu saslušavana čak pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispriča šta je preživjla. (Tuzlanski.ba)