Foto: Tuzlanski.ba

Jedan od troje jutros poginulih osoba u teškoj prometnoj nesreći na autocesti u Lici je 29-godišnji policajac iz Gospića, a u gospićkoj bolnici liječnici se bore za život jedne osobe koja je u nesreći zadobila teške i po život opasne ozljede.

nesreca-hrvatska

Glasnogovornica ličko-senjske policija Maja Brozičević izjavila je da je poginuo policajac Igor Katić koji je sa svojim osobnim automobilom išao na posao u novaljsku Policijsku postaju. Bio je sudionik lančanog sudara, ali je u svom vozilu ostao neozlijeđen, pa je išao pružati pomoć unesrećenima te pri tome smrtno stradao.

U nesreći su poginule tri osobe, a u gospićkoj bolnici se doznaje da se liječnici bore za život jedne osobe. Još je njih desetero zadobilo teške ozljede, a petero lakše.

[caption id="attachment_41105" align="alignnone" width="1072"]prometna krpani1-301113-horzFoto: L. GERLANC/CROPIX[/caption]

Ravnateljica gospićke bolnice Sandra Čubelić kazala je Hini da je kod njih životno ugrožen 52-godišnji muškarac, dok je ostalih petnaest u toj prometnoj nesreći stradalih osoba stabilno. Među njima je i petoro maloljetnika, a najmlađi pacijent je 15-mjesečna beba koja je lakše ozlijeđena.

Zamjenica Općinske državne odvjetnice Đurđica Ojurović, koja na mjestu nesreće vodi predvodi očevid uz prometnog vještaka, izjavila je da je u lančanom sudaru sudjelovalo jedanaest vozila, iako zbog težine stradavanja ni to nije sasvim sigurno, prenose Agencije Hina i Fena.