Dvije godine poslije smrti obradovala cijelu porodicu
Foto: Tuzlanski.ba

Brenda Šmic, supruga i majka četvorice dječaka, preminula je u septebmru 2011. nakon borbe s rakom jajnika u četvrtom stadiju.

brendaaa

Međutim, mjesec dana prije nego što je umrla, Brenda je napisala pismo radio-stanici "Star" i zamolila prijatelja da pismo pošalje tek kad se njen suprug David ponovno zaljubi.

Ekipa iz programa pozvala je Davida u emisiju u kojoj svakog Božića ugoste nekog svog slušaoca, a on je bio i te kako iznenađen kada je saznao da za njega imaju pismo pokojne supruge.

- Kad primiš ovo pismo, ja ću već vjerovatno izgubiti borbu s rakom. Rekla sam prijatelju da jednom kada me preboliš i nastaviš sa životom, pošalje ovo pismo tebi i svima u radio stanici - piše u pismu supruge.

Prva njena želja bio je plaćeni tretman na jednom spa resortu za Dejvidovu novu ženu Džejn, koju je upoznao u avgustu 2012.

- Zaslužuje to jer postaje maćeha svim tim dječacima. Neka bude nasmiješena i neka zna da sam zahvalna na svim njenim naporima - napisala je Brenda.

Zatražila je i "magično putovanje" za cijelu porodicu i na kraju, plaćeni provod u gradu za doktore bolnice "Mercy Medical Hospital" koji su o njoj brinuli kada je bila bolesna.

- Ispunjavamo želje u ovoj emisiji više od 20 godina, ali nikada nismo imali ovakvu želju - rekao je direktor radio stanice Scot Alen.

Uz pismo sa željama, napisala je i posebno pismo za Jean, a sve tri želje radio-stanica je ispunila uz pomoć lokalnih sponzora koji su porodicu poslali na putovanje u Disney World. (index.hr)

- Svi u sobi smo plakali kad smo dobili pismo. Natjeralo nas je da učinimo nešto za nju - zaključio je Alen. (Index.hr)