Foto: Tuzlanski.ba

Zvanični početak sezone kupanja počinje za nešto više od mjesec dana...

P4200310

Kalendarsko proljeće i ljetne temperature, izmamili su veliki broj naših sugrađana da svoje domove zamjene šetnjom i boravkom vani. Obzirom, da nam je dosadašnja praksa bila da objavljujemo fotografije gradskih šetnji i ispunjene ljetne bašte, ovaj put odluka je sa razlogom bila drugačija. Posjetili smo kompleks Panonskih jezera na kojima su svoj smiraj pronašli svi oni koji su željeli neradni dan da provedu u mirnom i udobnom okruženju, ali i opuštajućem ambijentu.

P4200297

Djeca, roditelji, mlađi, stariji svi su pronašli svoj kutak za odmor ili ugodne razgovore. Jedni su nakon duge zime poželjeli sunce i svaki trenutak koriste kako bi već "ugrabili" malo boje za nadolazeće ljeto, dok nešto stariji ipak biraju odmor u hladovini i predivan pogled na već napunjeno prvo jezero.

P4200346

Na Panonskim jezerima prisutni su i radnici koji vrijedno i marljivo rade na uređenju okolice kompleksa ali i na sanaciji klizišta iznad Panonskih jezera. Prvo jezero je napunjeno, drugo se puni, uskoro će i treće a do početka sezone koja je predviđena za kraj petog mjeseca sve će biti spremno za predstojeću sezonu kupanja.

Preporučeno gledanje HD 720p

Pored noviteta da će nakon sedam godina  sezonske i dnevne ulaznice za ovu sezonu biti skuplje za 0.50 KM, treba istaknuti i novitet koji će posebno obradovati one najmlađe. Za razliku od prva dva jezera, gdje je zabranjena upotreba rekvizita za igre na vodi, novo, treće jezero konceptualno je napravljeno i prilagođeno mlađim naraštajima. Osim što će biti dozvoljeno unošenje rekvizita, na ovom jezeru postavljena su i tri tobogana. U prilogu vam donosimo sunčani foto i video izvještaj sa Panonskih jezera, uživajte:  {igallery id="5240" cid="263" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="25"}