Psi lutalice ugrožavaju sigurnost građana Tuzle (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Na redakcijski mail: [email protected] od naše vjerne čitateljke smo dobili molbu da objavimo APEL upućen "svima" kako bi se što hitnije u Tuzli riješio problem pasa lutalica. E-mail naše zabrinute sugrađanke prenosimo u cijelosti bez ikakvih korekcija.

lutalice-psi

Poštovana redakcijo portala Tuzlanski.ba obraćam Vam se kao mediju kojeg svakodnevno pratim i poštujem s namjerom da objavite slike i snimak koji šaljem u prilogu.

Cijeli svoj život sam provela u Tuzli i nikada nisam strepila za svoju sigurnost, posljednjih nekoliko dana pa da kažem i mjeseci bukvalno strah u kosti mi ulijevaju psi lutalice koje susrećem na svakom koraku u našem gradu. Znam da je situacija u čitavoj državi slična i da svi gradovi u BiH imaju problem sa psima lutalicama ali stvar po mom mišljenju izmiče kontroli.

Veoma poštujem rad raznih udruženja i organizacija koje se bave ovim problemom međutim bez podrške nadležnih institucija Općinskih i kantonalnih vlasti sigurna sam da ovaj problem nije moguće riješiti.

Možda gospoda u foteljama ne šetaju često gradom pa i nisu svjesni koliko je zapravo sigurnost građana Tuzle ugrožena zbog velikog broja pasa lutalica koji možda boluju od raznih bolesti i svakodnevna su prijetnja po zdravlje i život slučajnih prolaznika.

Mene je jednostvano strah kad ispred sebe ugledam čopr pasa lutalica, koji laju, reže i zavijaju, nisam jedna od onih koja smatra da ove životinje treba ubiti odnoso izvršiti eutanaziju.

Smatram da se uz malo dobre volje vlasti i bolji zakon, može pronaći neko adekvatno rješenje kako bi se ovaj probelm napokon stavio pod kontrolu.

Kako bi moj e-mail imao svoju težinu svega što sam u njemu napisala šaljem vam video snimke i fotografije koje sam uz dosta hrabrosti zabilježila danas vraćajući se sa posla. U strogom centru grada čopor pasa se slobodno kretao dok su prolaznici morali u „širokom luku" da ih zaobilaze kako bi izbjegli eventualnu opasnost.

Ovim putem APELUJEM na sve organizacije, udruženja, Općinu Tuzla, Vladu TK, građane, da se svi aktivno uključimo u rješavanje ovog problema dok to još nije kasno.

Zabrinuta čitateljka iz Tuzle