Foto: Tuzlanski.ba

Linije "Zebra" koje označavaju prelaz za pješake u potpunosti su izbrisane, saobraćajni znak oštećen.

masinska-skola-pjesacki

U utorak (1. oktobra), 21-godišnja pješakinja A.Ć. iz Zavidovića povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 11.30 sati u neposrednoj blizini Mašinske škole u Tuzli. Upravljajući putničkim motornim vozilo "Golf III" nju je udario 23-godišnji F.A. iz Lukavca. Djevojka je nakon udesa primljena na Odjel hirurgije UKC-a Tuzla.

- Pacijentica A.Ć. je smještena na Odjel intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, još uvijek je priključena na aparate za vještačko disanje. Evidentirane su višestruke povrede opasne po život i nalazi se u vrlo teškom zdravstvenom stanju, za Tuzlanski.ba danas je izjavila Amra Odobašić, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

skola-masinska-pjesacski

Danas smo posjetili mjesto na kojem se prije dva dana dogodila nesreća u kojoj je 21-godišnja djevojka zadobila povrede opasne po život. Na licu mjesta uočili smo nekoliko nedostataka i propusta na ovom dijelu puta koje bi u što skorije vrijeme trebalo otkloniti, odnosno sanirati.

Ulica se prelazi na mjestu na kojem pješaci po navici znaju da se nalazi pješački prelaz. Linije "Zebra" koje označavaju prelaz za pješake u potpunosti su izbrisane. Iz pravca puta, od naselja Miladije prema centralnom dijelu grada, ne postoji niti jedan znak koji bi aludirao na postojanje pješačkog prelaza na ovom dijelu puta, dok sa suprotne strane znak postoji ali je djelimično oštećen (iscrtan i nakrivljen).  

skola-masinska-pjesacski2

- Zvuk naglog kočenja i škripa autombilskih guma, nama je ovdje svakodnevnica, naročito u toku školskog dana. Na desetine djece, prelaze ulicu, vozači koji svakodnevno prolaze automobilom ovim putem, prilagode brzinu, ali je veliki broj onih koji projure ulicom velikom brzinom, rekli su nam danas stanovnici zgrade u Ulici Bosne Srebrene bb.   

skola-masinska-pjesacski4

Udes u kojem je prije dva dana teško povrijeđena djevojka iz Zavidovića nije jedini na ovom mjestu, stoga ovim putem apelujemo da se prije svega pješački prelaz iscrta, ali i da se na druge načine ulični prelaz dodatno osigura kako bi se bezbjednost pješaka prilikom prelaska ulice, podigla na viši nivo. Postavljanje ležećeg policajca, zašto da ne? (Tuzlanski.ba)

znak-masinska-ostecen1