Panonika spremna za novu sezonu, čekaju se samo topliji dani (FOTO/VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon hladnih i kišnih dana sunčana nedjelja bila je pravo osvježenje.

P6090024

Iako je nova sezona kupanja na kompleksu slanih jezera u Tuzli počela još 1. juna, nepovoljne vremenske prilike nisu išle u prilog upravi JKP "Pannonica" Tuzla.

Prva dva jezera u potpunosti su spremna za kupanje dok se punjenje trećeg jezera u okviru kojeg se nalaze i tobogani očekuje u narednih nekoliko dana.

Topliji dani prema prognozama meteorologa očekuju se drugom polovinom juna mjeseca. Obzirom da su današnje temperature dostigle oko 30 stepeni na slanim jezerima zatekli smo nekoliko desetina onih "hrabrijih" koji su kupali i sunčali i kako su nam rekli s nestrpljenjem čekaju one prave zrake ljetnog sunca.

Svečano otvaranje praćeno kulturno-zabavnim programom očekuje se u drugoj polovini mjeseca, a do tada svi posjetioci slobodno mogu koristiti sve usluge ovog kompleksa svaki put kada im vrijeme to bude dozvoljavalo.

Nakon izgradnje trećeg jezera kapacitet čitavog kompleksa slanih jezera povećan je za nekoliko hiljada kupača, podsjećamo da je dosadašnji dnevni rekord oko 16.000 posjetilaca.

Prema riječima direktora JKP "Pannonica" Tuzla Maida Porobića ove godine taj rekord bi mogao biti oboren.

Kada su u pitanju cijene dnevnih ulaznica ono su korigovane u odnosu na prošlu godinu odnosno povećane su za 0,50 KM. Ove sezone ulaznica za djecu do sedam godina košta 1 KM, za penzionere ulaznica će koštati 1,5 KM dok će svi ostali posjetioci dnevnu kartu plaćati 3 KM.{igallery id="4568" cid="314" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="50"}

Takođe svi koji žele mogu izvaditi mjesečne odnosno sezonske karete a više informacija na www.pannonica.ba