Foto: Tuzlanski.ba

Ingenium real estate i Area real estate sajtovi su na kojima se možete upoznati sa luksuznim vilama ovdašnjih bogataša koje se za velike novčane sume izdaju ambasadama i stranim organizacijama u BiH. Među njima je i veleljepna kuća Vedada Arslanagića, sina bivšeg direktora 'Bosnalijeka', koja se iznajmljuje za 20.000 KM mjesečno. Provjerite sami vrijedi li toliko!

vila-rajvosa1

Kuća je smještena na Baščaršiji i obuhvata 530m2 stambenog prostora. Prema opisu agencija za nekretnine na prvom spratu posjeduje dnevni boravak, američku kuhinju sa trpezarijom i jedno kupatilo.

Iz dnevnog boravka i kuhinje se izlazi na prostranu terasu koja ima pogled na bazen. Na drugom spratu su dvije spavaće sobe, jedna radna soba i još jedno kupatilo. Iz jedne spavaće sobe se izlazi na terasu koja ima pogled na grad, a iz druge se izlazi na terasu s pogledom na bazen.

U prizemlju se nalazi prostor za zabavu i razonodu (vinoteka, bilijar, soba za fitnes), sauna, tursko kupatilo i manja kuhinja. Iz prostora za zabavu omogućen pristup terasi sa bazenom. U sklopu kuće je i privatna garaža koja može primiti dva automobila i ispred kuće na otvorenom još dva. Sproveden je alarmni sistem kao i video nadzor, uvedeni su priključci za telefon, internet i kablovsku TV.

vila-rajvosa

Kao preporuka navodi se da je kuća rezidencijalnog izgleda, spoj starog i modernog, smještena u mirnom dijelu grada. U neposrednoj blizini se nalaze ugostiteljski objekti, tržni centri, banke, apoteka, ambulanta, tržnica, škola...

Navodi se također i cijena mjesečnog najma - 20.000 KM!

O luksuznoj vili sina bivšeg direktora Bosnalijeka DEPO PORTAL je pisao početkom prošle godine, no klikom na stranicu pomenutih sajtova možete se i sami uvjeriti da je najam ove veleljepne rezidencije i dalje aktuelan, a ni cijena se nije mijenjala.

I tako dok se danas, kao rezultat odnosa koje je ostavio iza sebe, radnici Bosnalijeka međusobno tuku u krugu fabrike, bivši direktor Arslanagić naočigled čitavog Sarajeva ženi sina uz budžet od 100.000 KM. Mladencima, ipak, treba poželjeti lijepo svadbeno putovanje, kako se saznaje, negdje u Italiji, uz pjesmu grupe koja je Vedadu i američkoj shahi svirala na glamuroznoj svadbi u Holliday Innu. {igallery id="5522" cid="360" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="15"}

podijeli12