Nana Nura nudi 1.000 KM za informacije o kravi Zendi (POSTER)
Foto: Tuzlanski.ba

U današnjem izdanju Dnevnog Avaza

avaz-nena-krava1

Prošlo je dva mjeseca otkako su supružnicima Nuri i Begi Hadžiahmetović iz štale u selu Roskovići kod Ustikoline ukrali dvije krave, ali lopovi još nisu identificirani.

Raspitivanje komšije

Neutješna nana, koja je posebno bila vezana za kravu Zendu, jučer se obratila našoj redakciji te kazala da sumnja da joj je krave ukrao jedan od komšija.

- Nekoliko dana prije krađe naše krave komšija koji živi u Foči, a u našem selu ima kuću, dolazio je svaki dan i obilazio nas. Nastavio je dolaziti i raspitivati se nakon što sam slučaj prijavila policiji i poslije objavljivanja teksta u "Avazu". Prvo sam mislila da dolazi kao komšija koji brine i želi da pomogne, međutim, način na koji me ispitivao i koliko se zanimao za čitav slučaj mi je bio više nego sumnjiv - kaže nana Nura te misli da je upravo on odgovoran za nestanak krave Zende.

Detektor laži

Nana Nura nam je, također, kazala da je od policije tražila da se on ispita na poligrafu, ali to nisu učinili iz njoj nepoznatih razloga.

Ona se nada da je njena mezimica Zenda živa te moli lopove da je ne zakolju.

- Svaki dan mislim na svoju Zendu u nadi da će mi je neko vratiti. I ovom prilikom nudim nagradu od 1.000 KM onome ko mi je vrati. Ogorčena sam i tužna - rekla je nana kroz suze.

Podsjećamo, dvije krave ukradene su 22. maja ove godine.

Inače, porodici Hadžiahmetović su i u novembru prošle godine lopovi ukrali tri konja, a počinioci ni tog krivičnog djela nisu otkriveni.

podijeli12