Foto: Tuzlanski.ba

U Zvorniku je danas zabilježen slučaj sličan onom u Prijedoru gde Jelena Topić danima stoji na trgu ćutajući.

mladic-zvornik

Pažnja koju je dobila Jelena Topić podstakla je i druge na slične aktivnosti. Mladić koji kleči i moli se Bogu, ispred Centralnog spomen obilježja poginulim borcima u centru grada, je prizor koji su jutros imali prilike da vide Zvorničani.

Svi oni koju su glavnim trgom prošli u terminu od 7 do 9 časova sa čuđenjem su gledali u nepoznatog mladića, koji se nije obazirao na prolaznike i njihove komentare.

U policiji su potvrdili da je riječ o Vujadinu Kaporu iz Zvornika, rođenom 1991. godine, koji je nezaposlen. U molitvi se zadržao dva sata ispred spomenika i nije narušavao javni red i mir.

mladic-zvornikk

Mladić je napustio mjesto na kome se molio i otišao kući nakon utvrđivanja njegovog identiteta. Načelnik zvorničkog CJB Stanimir Vidović je istakao da policija nije mogla saznati zašto se mladić baš tu molio, jer kako kaže on nije želio da se upušta u veću komunikaciju sa pripadnicima policije.

Vidović je dodao, da mladića nema u kaznenim i prekršajnim evidencijama Stanice javne bezbjednosti u Zvorniku. (ATV / BNTV)