Foto: Tuzlanski.ba

Najveća ekološka akcija „Let's do it – očistimo zemlju za jedan dan" u subotu 18. maja doživjela je svoj sretni završetak za 2013. godinu.

lets-do-it-tuzla2

I ovogodišnjom akcijom građani Tuzle dokazali su da se znaju brinuti za svoju okolinu te da će se svim silama boriti za ljepšu i čišću zajednicu. U prilog tome ide da brojnost volontera čak njih 800 učestvovalo je u jučerašnjoj Let's do it akciji.

Ovoga puta pred organizacijski tim Let's do it Tuzla postavljen je još veći veći zadatak. Cilj je bio probuditi što veći broj građana koji će u jednom danu živjeti isti eko duh – duh zajednice.

Ovi mladi ljudi entuzijastično, afirmativno i ekstremno krenuli su zajedničkim snagama u borbu protiv ilegalnih deponija na području općine Tuzla. Pokazatelj da je cilj ispunjen i da je rad ovog mladog tima opravdan, ide analiza da je u akciji učestvovalo 800 volontera koji su prikupili 5000 vreća otpada.

lets-do-it-tuzla1

„Urađeno je zaista mnogo toga, mapirane su postojeće ilegalne deponije, kreirana je zanimljiva promotivna kampanja, obilježeni su značajni ekološki datum i putem najpristupačnijih načina razvili smo saradnju sa našim građanima koji su danas zajedno sa našim volonterima radili u duhu našeg projekta." kazao je Amar Kavgić, koordinator Let's do it tima Tuzla.

Let's do it tim Tuzla za kraj ovogodišnje akcije svim građanima koji su učestvovali u projektu upućuje veliku zahvalnost. Veliko hvala ide i na adresu Općine Tuzla, koja je bila velika podrška ovim mladim ljudima.

Hvala i svim ostalim privrednim subjektima i fizičkim licima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovogodišnjeg projekta Let's do it – očistimo zemlju za jedan dan.

lets-do-it-tuzla-foto

Kemal Nedžibović / PR Let's do it tima Tuzla