Foto: Tuzlanski.ba

Ispred redakcije Tuzlanski.ba hvala brojnim čitateljima na konstantnoj podršci koju nam svakodnevno pružate i svim porukama, fotografijama, vijestima koje nam šaljete. Sugestije, kritike, prijedloge, vijesti, osvrte i komentare i dalje možete slati na [email protected] ili na [email protected]

Tuzlanski-koktelko

Nakon svega četiri mjeseca od osnivanja (12.03.2012), internet portal Tuzlanski.ba je u julu mjesecu 2012 godine, prema istraživanju Gemius Audience postao najčitaniji internet medij u Tuzlanskom kantonu. Konstantan trend rasta posjećenosti rezultirao je i činjenicom da je imidž najposjećenijeg medija na kantonu nastavljen i u narednom periodu, a sami naziv medija Tuzlanski.ba postao je prepoznatljiv na širem području.

Rezultati internet istraživanja GemiusAudience, koje se pod okriljem kompanije Valicon i u partnerstvu sa poljskom kompanijom Gemius provodi u 15 zemalja Evrope, donose top listu najposjećenijih bosanskohercegovačkih internet stranica na mjesec juni 2013 godine:

Na prvih pet pozicija najposjećenijin internet stranica u BiH su:

Pik.ba (596 733 unikatnih posjetilaca), Klix.ba (454 913), Ekskluziva.ba (274.799), Cafe.ba (219 878), SportSport.ba (212 852). 

statistika-valicon-najbolji

Informativno-zabavni magazin Tuzlanski.ba nalazi se na 13. poziciji najposjećenijih internet stranica u BiH sa 138.792 unikatnom posjetom, te brojem pregleda stranice 1.276.051.Najveći trend rasta u proteklom mjesecu zabilježila je stranica facetv.ba dok najveći pad bilježi stranica bhdani.com.

posjeta-juni2-2013

O kvalitetu i renomeu gemiusAudience istraživanja dovoljno govore imena medija iz regiona koja su dio istraživanja kao i 20 zemalja u kojima spomenuta agencija vrši ispitivanja posjećenosti internet portala. Renomirani mediji koji koriste usluge ove agencije suKlix.ba, Index.hr, 24sata.hr, Jutrarnji.hr, Net.hr, Blic.rs, B92.net i mnogi drugi dok je GemiusAudience istraživanje i relevantan izvor podataka posjećenosti marketinškim agencijama. Broj jedinstvenih/unikatnih posjeta putem spomenutog istraživanja je neuporedivo manji u odnosu na sve druge servise a  više o istraživanju GemiusAudienca i načinu mjerenja posjećenosti možete saznati: Ovdje.

posjeta-juni1-2013

Obzirom da je razlika u metodologiji rada između istraživanja gemius-audience i google analytics velika u prilogu i podaci google analytics za mjesec juni: 

posjeta-juni-2013

Najbolje mjesto za reklamu...

Jedno od osnovnih, glavnih i zlatnih pravila: Koliko god truda i sredstava uložili u Vaš web sajt, ukoliko ga niko ne vidi kao i da ne postoji. Dakle, bitan je sadržaj, efikasan način kako animirati vaše čitatelje kao i konstantna interaktivnost.

tuzlanski-marketing1

Internet portal Tuzlanski.ba nudi vam izvrsne i nadasve efikasne usluge reklamiranja na internetu. Primarni posjetioci našh Facebook stranica (100.000+ članova ukupno) i našeg internet portala su korisnici u dobi od 10 do 60 godina a više od 70% su čitatelji koji pripadaju dobnoj skupini od 18-40 godina. Na Tuzlanski.ba portalu možete naći širok spektar informacija sa svakodnevnim obnavljanjem zanimljivih vijesti i ostalih sadržaja.

drustvene-mrezeeee

Duštvene mreže

Facebook stranica TUZLA - Grad koji volim trenutno ima 54.000+ članova i ujedno je glavna podrška svakodnevnog rada internet portala Tuzlanski.ba.

Svjedoci smo punjenja Facebook stranica članovima putem brojnih aplikacija (kada facebook članovi iz znatiželje žele da vide određeni video sadržaj, obično senzacionalističkog naziva, lajkaju određenu Facebook stranicu, te na taj način direktnom prevarom skuplja se ogromna količina članova na jednom mjestu). Posebno nas raduje činjenica da su svi naši članovi "lajkali" našu Facebook stranicu jer im se sviđa sve ono što radimo i zbog toga smo najviše ponosni.

Naš Twitter profil do sada ima ukupno 201 pratilaca (folowersa), a odnedavno smo otvorili i Instragram nalog na kojem ćete moći pratiti fotografije Tuzle i svega što se dešava u gradu. Na našem Youtube kanalu objavljeni video zapisi do sada su pregledani 715.000 puta a ukupno je 254 pretplanika (subscribera)

konkurs-tuzlanskiii

Budi dio našeg tima

Ukoliko želite raditi dinamičan posao koji od vas zahtjeva timski rad i odgovornost, realizaciju kreativnih ideja u ugodnom okruženju, redakcija internet portala Tuzlanski.ba je pravo mjesto za vas.

Prioritet imaju novinari saradnici, od kojih se traži kreiranje originalnog sadržaja (vijesti, teme i intervjui) iz oblasti društva, kulture, ekonomije, showbiza, obrada i objavljivanje agencijskih vijesti ali i prevođenje.

Nudimo: Fleksibilno radno vrijeme, dobru radnu atmosferu, redakcijski prostor (vlastiti računar, fotoaparat, telefon...), pristojnu zaradu.

Prijave zajedno sa biografijom, autorskim radom po izboru (novinarski tekst, fotografije, video...), pismom namjere i obaveznom fotografijom slati na mail: [email protected] sa naznakom "Konkurs".

Trend rasta i razvoja web portala Tuzlanski.ba u svakom segmentu je konstantan stoga i potreba/potraga za novim, mladim, kreativnim i inovativnim saradnicima uvijek je aktuelna, na vama je da dokažete svoje sposobnosti...