Čitatelji šalju: Pronađimo dom hrabrom mališanu!
Foto: Tuzlanski.ba

Na redakcijski mail čitateljke su nam poslale fotografije malog psa kojem su spasile život. Obzirom da su povrede bile velike, psu je amputirana noga. Usluge veterinara od 250 KM naše sugrađanke i danas skupljaju između sebe kako bi platile liječenje psa. Veliki problem predstavlja trajni dom ovog mališana, humane sugrađanke su nam se obratile kako bi svi skupa pokušali uljepšati budućnost psu koji je već do sada preživio mnogo loših stvari...

cuko-aplell

"Prijateljice i ja smo našle ovog psa na ulici, sa groznom povredom noge. Nismo mogle, kao što bi većina ljudi danas, samo proći pored njega, nego smo skupili nešto novca i odvele ga veterinaru. Nakon bezuspješne terapije, veterinar nam je rekao da je jedini način da ga održimo u životu, amutacija noge i da to košta 250km.

Moramo priznati da nam je, u početku, ta cifra bila strašna. Sve studiramo, nijedna od nas još ne radi i brinule smo se gdje skupiti toliki novac. Na kraju nam je doktor izašao u susret i rekao, da će operisati psa, jer mu je život ugrožen, a mi svaki mjesec možemo donositi ono što skupimo između sebe i neizmjerno mu se zahvaljujemo na tome.

Noga je, dakle, amputirana, oporavak je prošao i naša najveća briga sada je: GDJE SA PSOM?

Toliko smo se brinule za novac, skupljale smo koliko god smo mogle, a najveći problem u cijeloj ovoj priči je taj, što ovog hrabrog mališana opet moramo vratiti na ulicu.

Iskreno se nadamo da ćete objaviti ovaj tekst. Na taj način ćete nam pomoći, da ovom hrabrom mališanu pronađemo dom koji zaslužuje, poslije svega što je prošao."

Br. telefona: +387 61 961-865