Incident u Vlasenici: Nema zvanične informacije da su navijači Slobode učestvovali u sukobu!
Foto: Tuzlanski.ba

S kim su se tukli navijači Zrinskog u Vlasenici ?

lacapiU neredima koji su se dogodili u Vlasenici ispred tržnog centra "Zvorničanka" kada je skupina od oko 25 pripadnika navijača Zrinjskog Ultrasa pri povratku iz Bijeljine nakon jučerašnje utakmice fudbalske Premijer lige BiH odigrane u Velikoj Obarskoj između domaće Mladosti i Zrinjskog prema informacijama iz PS Vlasenica napadnuta od strane organizovane grupe koju je sačinjavalo oko 20-tak osoba za koje postoje indicije da su sa područja Tuzle pričinjena je manja materijalna šteta na vozilima (polupana su bočna stakla na dva vozila, kao i dvije šoferšajbne) navijača iz Mostara.

Prema našim saznanjima dva navijača Zrinjskog lakše su povrijeđena u ovom nemilom događaju.

Na osnovu iskaza navijača iz Mostara koju su dali policiji postoje osnovi sumnje da se radi o organizovanoj grupi osoba iz Tuzle koja ih je napala ispred tržnog centra "Zvorničanka" u Vlasenici.

Prema informacijama sa kojima raspolažemo cijeli incident je trajao svega nekoliko minuta, potom su navijači iz Mostara pobjegli u unutrašnjost tržnog centra „Zvorničanka" ispred kojeg se i desio sukob dok se druga grupa koja je učestvovala u ovom incidentu sa lica mjesta udaljila prije dolaska policije" rekao je za Tuzlanski.ba, Radoslav Sekulić načelink PS Vlasenica.

Mi nemamo zvanične informacije da su u ovom sukobu učestvovali navijači Slobode iz Tuzle kako su prenjeli mediji i agencije, ali na osnovu izjava navijača Zrinjskog postoje osnovi sumnje da se radi o organizovanoj grupi sa tog područja" kazao je za naš portal Sekulić.

Kako nam je potvrđeno u PS Vlasenica u toku su istražne radnje povodom ovog incidenta koji se dogodio jučer u Vlasenici ispred tržnog centra „Zvorničanka".

Sukobi i netrpeljivost između navijačkih skupina Ultrasi iz Mostara i Fukara iz Tuzle nisu nepoznanica.

Međutim vijest (U neredima u Vlasenici učestvovali navijači Zrinjskog i tuzlanske Slobode) koju je objavila novinska agencija RS-a SRNA na osnovu iskaza iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina a koju su potom prenjeli brojni mediji u BiH gdje je jedna od suprostavljenih grupa u pomenutom incidentu bez ikakvih dokaza i argumenta osim izjava navijača Zrinjskog okarakterisana kao navijači tuzalnske Slobode je neutemeljena i bez relevantnih dokaza o navedenoj tvrdnji.

Vjerujemo da će pripadnici PS Vlasenica nakon provedenih istražnih radnji imati više informacija o ovom događaju.

Rukovodstvo FK Mladost ogradilo se od ovog događaja

Rukovodstvo FK Mladost iz Velike Obarske demantovalo je informaciju da su u neredima navijača u Vlasenici učestvovali navijači ovog kluba, jer, kako kažu, ovaj klub nema organizovanu navijačku grupu.

"Naša publika su mirni građani našeg mjesta i nije tačno da su naši navijači napali navijače Zrinjskog iz Mostara", rekao je portparol Mladosti Saša Mirić.

Zanimljiv je i podatak da prilikom obavljanja razgovora sa navijačima čija su vozila oštećena, utvrđeno je da oni ne žele krivično gonjenje počinilaca, ovo je za agenciju Srna izjavila Aleksandra Simojlović portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina. (Tuzlanski.ba)