Facebook: "Kazna za nasilnice", za nekoliko sati, skupilo se više hiljada članova
Foto: Tuzlanski.ba

Na video snimku su tri maloljetnice i jedna tek punoljetna osamnaestogodišnjakinja.

nasilje-skola-tuzla

Nakon što smo objavili snimak maltretiranja ali i brutalnog prebijanja jedne maloljetne učenice iz Mješovite srednje škole u Tuzli koji se dogodio u petak oko 17 sati a na nakon toga je postavljen i na videoservis „You Tube" o ovom nemilom događaju obaviješteni su roditelji, kao i policija.

- Mi smo u potpunom šoku. Obavili smo razgovore sa svim učesnicama, njihovim roditeljima, te policijom. Predložićemo rigorozne sankcije o kojima će konačnu odluku donijeti Nastavno vijeće – za naš portal kazao je Nesib Hasanović, direktor škole.

Javnost u Tuzli je zgrožena događajem od petka, posebno zbog činjenice da su u njemu učestvovale djevojke, od kojih su tri bile maloljetne. Razočaravajuća je i činjenica da sami akteri ovog događaja od cijele situacije prave cirkus i putem Facebooka (Pogledajte) šale se na račun upravo onoga što su uradile.

Upravo na istoj društvenoj mreži na kojoj su maloljetnice pravile "šegu" na račun onoga što su uradile, osnovana je i stranica pod nazivom Kazna za nasilnice u kojoj se za samo par sati skupio ogroman broj svih onih koji osuđuju njihovo bahato i nasilničko ponašanje i traže adekvatnu sankciju za iste. U ovom trenutku facebook stranica broji skoro 8.000 članova. (Tuzlanski.ba)


Povezano: Direktor u šoku, roditelji i javnost zgroženi, učenice na Facebooku ismijavaju događaj!