Drugi pljačkaš zlatare "Gold" u Tuzli sam se predao policiji
Foto: Tuzlanski.ba

Određen jednomjesečni pritvor Kasimu Džulbegoviću

zlatara-gold-drugi-pljackas

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za dvadesetšestogodišnjeg Kasima Džulbegovića, nastanjenog u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je sa Seadom Džinićem 6. decembra 2013. godine počinio razbojništvo u zlatarskoj radnji "Gold" u centru Tuzle.

Sead Džinić je lišen slobode istog dana, dok je Džulbegović bio u bjekstvu sve do jučer, kada se sam predao postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Postoji osnovana sumnja da je Džulbegović sa Džinićem u petak 6. decembra 2013. godine u prijepodnevnim satima maskiran ušao u zlatarsku radnju u centru Tuzle.

Kako se navodi u saopćenju iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Džinić je u radnicu uperio pištolj uz prijetnju da će pucati ukoliko im ne preda zlato. Radnica je pružila manji otpor, ali ju je Džinić savladao, dok je istovremeno Džulbegović prošao iza pulta i pokupio određenu količinu zlatnog nakita.

Prilikom bijega iz zlatarske radnje Džinić je ispalio dva hica iz pištolja, jedan u zrak a drugi u asfalt ispred radnje kako bi onemogućio prolaznika da ih spriječi prilikom činjenja krivičnog djela.

Postupajući tužilac je jučer ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva. Istraga u ovom predmetu je u toku, navodi se u saopštenju.