Detalji drame kod Gradiške: "Nikada nisam mogao sanjati da će Dejan dići ruku..."
Foto: Tuzlanski.ba

Nikada nisam mogao sanjati da će Dejan dići ruku, a kamoli da potegne bombu na mene, jer dobar je on momak i nikada nije nasrtao na nekog iako je imao određenih poteškoća.

Priča za "Nezavisne" Željko Samardžija koji se sinoć borio sa tridesetčetvorogodišnjim rođakom Dejanom B. u mjestu Turjak kod Gradiške, kako bi mu oteo bombu kojom ga je gađao. Kako kaže, u tom trenutku nije bilo straha već samo borba da mu otme bombu, a strah ga je stigao tek kad je donio bombu kući i pozvao policiju.

Sve je počelo juče ujutru kada je Dejan motikom napao njegovog sina  koji je vozio zob traktorom, a zatim i drugog sina koji je takođe prolazio cestom pored njegove kuće, obavljajući poslove u polju.

"Drugom sinu koji je naišao za bratom postavio je pivske flaše ispred traktora. Vidio sam to, pa sam otišao dole i rekao mu da se smiri, da to ne čini. Imao je grljak flaše u ruci, ali se brzo smirio" ispričao je Samardžija.

Pojasnio je da se drugi napad desio uveče oko 18 časova, kada je na rođendanskom slavlju sina, gdje su pekli prase, krenuo pored Dejanove kuće.

"Kada sam traktorom naišao kraj njegove kuće on je izašao pred mene i u jednoj ruci držao bat za cijepanje drva i mahao prema meni. Nisam vidio bombu dok je nije bacio na mene i udario me u lice", kazao je Samardžija.

Dodao je da je, kada je bomba pala na tlo, Dejan krenuo da je opet uzme.

"Odmah sam sišao s traktora kako bi mu oteo bombu. Gambali smo se oko nje i na sreću pritrčale su komšije koje su mi pomogle pa smo oteli bombu. Sreća nije izvadio osigurač. Nakon toga on je otišao i zaključao se kuću", rekao je Samardžija.

Samardžija i drugi mještani Turjaka pričaju da je Dejan B.  imao psihičkih problema.

"Majka mu je takođe bolesna, a otac Savo je u bolnici nakon što je pao i povrijedio glavu. Dejan nije ranije pravio ovakve probleme. Nisam se nadao da će to uraditi. Nisam ni znao da ima oružje. Prije par dana krčio je neku njivu pa možda je tu našao bombu", rekao je Samardžija

Mještani Turjaka kažu ds je Dejan B. uglavnom vrijeme provodio u kući, a neki mažu da ga godinama nisu vidjeli.

"Nije pravio ovakve probleme, a znali smo da je bolestan. Sreća je da se ovako sve dobro završilo. Njemu treba pomoći kao i cijeloj porodici", rekao je jedan mještanin Turjaka ne želeći da mu pominjemo ime. (Nezavisne.com)