Foto: Tuzlanski.ba

Maturska fotografija u momentima dok pišemo članak ima skoro 25.000 lajkova...

almasa-samija

Brojni mediji u regionu prenijeli su vijest o Bosanskoj ljepoti oličenoj u jednostavnoj i skromnoj djevojci Almasi Sarajlić maturantici Elči Ibrahim-pašine mederese u Travniku.

Kako smo već i pisali na društvenoj mreži Facebook, fotografija je objavljena 2. maja nakon čega je broj lakova počeo da raste usitinu nevjerovatnom brzinom. Veliki broj pozitivnih komentara upućeno je na račun Almasine ljepote i jednostavnosti.Nakon što su gotovo svi internet mediji u našoj zemlji prenijeli vijest o Bosanskoj ljepotici koju krase skromnost, ljepota i blistav osmijeh regionalni internet portali počeli su pisati o čuvenoj maturskoj fotografiji.

Pored velikog broja pozitivnih komentara, ima i onih negativnih a za portal Klix.ba Almasa je izjavila:

"Nisam očekivala ovakve reakcije, sasvim uredu je da ima i pozitivnih komentara i onih koji nisu pozitivni, ali hvala Allahu na svemu. Naravno, sve ovo neće promijeniti moju situaciju i moj život. Držim se svojih odluka kao što je to bilo i do sada i nemam namjeru da se mijenjam"

Kako kaže Almasa, još uvijek nije odlučila šta će studirati, dodaje da ima mnogo opcija, ali da joj je najbitnije nakon svega ostati na zemlji i dobro razmisliti o bitnim postupcima u životu.

Na kraju možemo zaključiti samo jedno: "Skromnost je vrlina a jednostavnost savršenstvo... Sve skupa oličeno je u ljepoti mlade maturantice Almase Sarajlić."

podijeli12

almasa-telegraf