Tradicionalno, klizalište u kompleksu Panonskih jezera postalo je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje zimskih aktivnosti, od početnika na ledu do iskusnih klizača.

Foto: A. Bešić | Uživanje na ledu

Gradsko klizalište Panonika Tuzla od danas zvanično je otvoreno, a građani će svaki dan moći uživati u klizanju u periodu od 10:00 - 22:00 sata.

Panonska jezera koja tokom ljeta mame posjetioce svojim ljepotama, sada su poprimila zimski duh, a klizalište na Pannonici otvarilo je svoja vrata za sve ljubitelje zime, zabave i sporta.

Večeras je klizalište privuklo veliki broj posjetitelja koji su došli uživati u besplatnom klizanju, što je bio savršen uvod u 18. sezonu klizanja. Posjetitelji svih uzrasta su uživali u prvom danu zime na ledu, a atmosfera je bila ispunjena veseljem i uzbuđenjem.

Armin Karabegović, stručni saradnik za sportsko-rekreativne aktivnosti JP Panonnica kazao je da će ove godine svaki vikend biti obilježen zabavnim događajima. 

"Ovo je 18. sezona klizanja pred nama. Večeras je besplatno klizanje za sve naše posjetioce, a to je ujedno i zvanično otvorenje ove klizačke sezone", kazao je. 

Svečano otvorenje klizališta zakazano je za 6. decembar koji će biti obilježen mnogobrojnim aktivnostima za najmlađe. Kao i ranijih godina za sve one koji nisu vješti u klizanju i ove sezone će biti organizovana besplatna škola klizanja.

"Maskote, face painting, baloni za djecu samo su neke od aktivnosti koje će obilježiti svečano otvorenje. I ove godine biti će organizovana besplatna škola klizanja zahvaljujući našem partneru Bingo", pojašnjava. 

Posjetioci mogu tokom cijele sezone očekivati brojna iznenađenja a neka od njih su DJ na ledu, maskote za djecu, klizanje sa medom - ledom, podjela sladoleda i brojna druga. 

Vezani članak Radost za sve generacije: U petak počinje 18. sezona klizanja na Pannonici

Ove godine u odnosu na prethodne biti će organizovana dva "klizibala". 

Bilo da ste iskusni klizač ili tek pokušavate da savladate prve korake na ledu, ovo klizalište nudi doživljaj za sve generacije.